Download icoontjes geboorteplan

Geboorteplan


Waarom een geboorteplan?

Een geboorteplan kan rust bieden in een spannende, onvoorspelbare tijd. Het plan kan een positief effect hebben op de communicatie tussen jou, je partner en de zorgverleners. De zorgverleners kunnen zo zien welke wensen voor jullie belangrijk zijn, en kunnen hier op inspelen.

Hieronder vind je als voorbeeld het geboorteplan van mijn tweede bevalling (een VBAC: Vaginale bevalling na een keizersnede). Ik bedacht dat het handiger is wanneer de zorgverlener snel kan zien waar het over gaat, en niet eerst een heel stuk tekst moet lezen. Daarom maakte ik mijn geboorteplan heel visueel, met icoontjes en tekeningen, en zo weinig mogelijk tekst. Als jij ook graag deze icoontjes gebruikt, kan je ze hieronder gratis downloaden!

Waarschijnlijk zien jouw wensen er heel anders uit. Denk eens na over de omgeving, houdingen om weee├źn op te vangen, de bevalling zelf, pijnbestrijding, de placenta, het eerste contact met je baby, borstvoeding,... Je vindt online ook overal handige lijstjes en overzichtjes.
Jouw feedback over icoontjes is ook altijd welkom! Welke ontbreken er nog? Stuur me een berichtje op info@cardemom.be.

Stel je tenslotte flexibel op, een geboorteplan is geen lijst met eisen. Zie het eerder als een handig hulp- en communicatiemiddel, voor jezelf en je omgeving. Bij het opstellen kan je er rekening mee houden dat er dingen kunnen gebeuren die je niet kan voorspellen, en dat er soms zal moeten afgeweken worden van het plan. Hou je er niet te stevig aan vast, maar blijf er wel over communiceren! Jouw plan zal je daar zeker bij helpen: jij weet wat jij wil, en jouw omgeving weet dat nu ook. You got this!

Geboorteplan voorkant Geboorteplan achterkant

contact


Een kaartje laten ontwerpen? Tuurlijk!
Stuur me even een mailtje voor meer info.
Bij kaartjes op maat vind je ook een paar voorbeelden van wat mogelijk is.